Між Москвою і Києвом виник новий дипломатичний скандал

Між Москвою і Києвом виник новий дипломатичний скандал

Зрив виступу російських делегатів на форумі ООН з проблем нацменшин і наступне за цим висловлювання спікера Держдуми Росії В’ячеслава Володіна про можливість «виходу зі складу України ряду областей» через утиски малих народів викликали найгучніший скандал у відносинах Москви і Києва після приходу до влади команди Володимира Зеленського.

Про це повідомляє «Комерсант». Одним з перших на заяву Володіна відреагував український віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, який заявив, що Україна готова «прийняти пару областей РФ». Різко відреагував на слова спікера Держдуми і глава МВС України Арсен Аваков, назвавши В’ячеслава Володіна «російським дурнем», який видав своїми заявами справжні наміри Москви. А спікер Верховної ради Дмитро Разумков нагадав, що всі жителі України, незалежно від національностей, відносяться до одного великого українського народу.

За даними джерела газети, заяви В’ячеслава Володіна викликали серйозне занепокоєння в адміністрації президента Володимира Зеленського. Однак прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков нагадав, що «зовнішню політику Росії формулює президент», назвавши висловлювання Володіна «оціночними».

Поділитись