Митники та прикордонники за хабарі пропускали через кордон євробляхи

Митники та прикордонники за хабарі пропускали через кордон євробляхи

Стало відомо, що митники та прикордонники за хабарі пропускали через кордон євробляхи  Корупційна схема була викрита та задокументована оперативниками Управління захисту економіки в Чернівецькій області Національної поліції, слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницький за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України.

Як інформують в Управлінні захисту економіки в Чернівецькій області, до організації протиправної діяльності причетні державний інспектор митного посту «Кельменці» Чернівецької митниці, прикордонники прикордонної служби «Мамалига» Чернівецького прикордонного загону та працівники митниці іншої країни. За безперешкодний перетин кордону іноземними громадянами, мета яких ввезення на територію України строком до одного року транспортних засобів на іноземній реєстрації (єврономерах) без проходження огляду, фігуранти вимагали хабарі, пише acc.cv.ua.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, правоохоронці задокументували численні факти отримання митниками та прикордонниками неправомірної вигоди.

Оперативники Управління захисту економіки в Чернівецькій області Нацполіції, слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницький, за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України та за участю КОРД провели заходи по затриманню правопорушників. Безпосередньо, під час отримання чергового «траншу», у порядку статті 208 КПК України, був затриманий державний інспектор митного посту «Кельменці» Чернівецької митниці. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. 

 

Поділитись