Мінсоцполітики ініціює введення додаткових виплат для одержувачів субсидій

Мінсоцполітики ініціює введення додаткових виплат для одержувачів субсидій

Міністерство соціальної політики ініціює на найближчому засіданні уряду прийняття рішення про додаткову компенсацію витрат для 3 мільйонів домогосподарств, які отримують субсидії для оплати комунальних послуг, на період карантину.

Уряд організовує безперебійну роботу програми житлових субсидій. Ми зараз підсилюємо цей напрям в умовах карантину, – зазначила Міністр соціальної політики Марина Лазебна під час брифінгу.

“Ми це зробимо шляхом збільшення на 50% соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом, холодною і гарячою водою. Кожна сім’я, що має субсидії, отримає додаткову компенсацію за ці витрати – в середньому близько 300 грн”, – пояснила Марина Лазебна.

Міністр також повідомила, що уряд планує спростити порядок надання субсидій для громадян, які втратили роботу в зв’язку з карантином, і стали на облік як безробітні.

“Уряд гарантує, що на час карантину штрафні санкції не застосовуватимуться при утворенні заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг”, – підкреслила вона.

Поділитись