Мінськ відреагував на рішення Москви закрити кордон

Мінськ відреагував на рішення Москви закрити кордон

МЗС Білорусі знаходиться в контакті з російською стороною через рішення Москви про закриття кордону і вивчає всю можливу інформацію.

Про це заявив прес-секретар білоруського зовнішньополітичного відомства Анатолій Глаз. У кінці 2019 року в китайському місті Ухань почався спалах нового коронавірусу, що викликає пневмонію. Через поширення COVID-19, яким, за останніми даними, заразилися понад 169 тисяч осіб по всьому світу, ВООЗ оголосила пандемію. Сьогодні стало відомо, що межа між Росією і Білорусією закрита для пересування людей, щоб запобігти поширення вірусу.

«Білоруська сторона, у тому числі в контакті з російською стороною, вивчає рішення російського уряду», – розповів Глаз, пообіцявши, що МЗС республіки виступить з роз’ясненнями для громадян.

У свою чергу офіційний представник Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський пояснив, що білоруських прикордонників на кордоні з Росією «немає і їх перебування там не планувалося».

«Білорусь буде робити все необхідне, щоб громадяни республіки, які хочуть повернутися в країну, в неї повернулися», – повідомила БЕЛТА прес-секретар прем’єр-міністра Білорусі Олександра Ісаєва.

Вона також підкреслила, що Москва і Мінськ «домовилися координувати свої подальші дії».

Поділитись