Мінськ і Київ домовилися посилити прикордонний режим

Мінськ і Київ домовилися посилити прикордонний режим

Білорусь і Україна домовилися посилити режи на спільному кордоні, щоб не допустити дестабілізації ситуації на тлі виборчої кампанії в республіці. Про це в четвер, 30 липня, повідомила прес-служба білоруського МЗС.

«Беручи до уваги <…> проведення в даний момент в Білорусі виборчої кампанії, з українською стороною досягнута домовленість про активізацію взаємодії між прикордонними відомствами і посилення прикордонного режиму з метою недопущення дестабілізації обстановки в обох країнах», – йдеться в повідомленні.

Увечері 14 липня в Мінську та інших містах Білорусі пройшли акції на підтримку незареєстрованих в якості кандидатів у президенти країни. За даними МВС, в Мінську затримали понад 250 учасників акції.

Вибори президента Білорусі пройдуть 9 серпня. Центрвиборчком прийняв рішення про реєстрацію п’яти чоловік в якості кандидатів (Андрій Дмитрієв, Анна Канопацкая, президент Білорусії Олександр Лукашенко, Світлана Тіхановська, Сергій Черечень). Двом претендентам – Віктору Бабарика та Валерію Цепкало – було відмовлено в реєстрації.

19 липня чинний глава держави розповів, що його опоненти розробляють план силового режиму повалення влади, і нагадав, що подібні спроби дестабілізації вже робилися в історії країни.

Поділитись