Мінрегіон планує посилити безпеку українських готелів

Мінрегіон планує посилити безпеку українських готелів

Змінені державні будівельні норми (ДБН), які набудуть чинності вже 1 жовтня цього року, забезпечать посилену безпеку проживання в готелях.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, передає mind.ua.

«Ми переглянули застарілі норми щодо проектування готелів і передбачили сучасні засоби для підвищення безпеки проживання в них. Зокрема, тепер рекомендовано при проектуванні нових або реконструкції існуючих готельних номерів влаштовувати вхід за безконтактними картками, а в номерах готелів з 3-ма та більше зірками – ще і системи охоронної сигналізації», – зокрема написав Парцхаладзе.

Він зазначив, що безпека – це пріоритет №1 і готелі – не виключення.

Парцхаладзе уточнив, що згідно зі змінами до державних будівельних норм, які набудуть чинності вже з жовтня поточного року, «номери готелів усіх категорій рекомендується облаштовувати електронними картковими замками з централізованим управлінням, енергонезалежною пам’яттю мінімум на 500 подій, захищеною від систематичного повторювання подій, функцією “антипаніка”, автономним енергозабезпеченням та функцією антивіджиму защіпки».

Також чиновник вважає доцільним забезпечити захист від несанкціонованого проникнення в монтажні розподільні шафи й інші споруди, приміщення і обладнання мереж зв’язку, сигналізації за допомогою електронної системи контролю доступу та системи відеоспостереження.

Поділитись