Міноборони КНР звинуватило ВПС Канади у провокаціях

Міноборони КНР звинуватило ВПС Канади у провокаціях

Канадські ВПС під приводом виконання резолюцій РБ ООН щодо КНДР активізували розвідувальну діяльність та провокації щодо Китаю.

Пекін рішуче виступає проти цього, заявив у понеділок офіційний представник міністерства оборони Китаю У Цянь, коментуючи звинувачення канадських ВПС щодо китайських пілотів.

У четвер канадські збройні сили звинуватили пілотів військово-повітряних сил Народно-визвольної армії Китаю в непрофесійній поведінці, що становить загрозу безпеці в ході взаємодій з ВПС Канади в міжнародному повітряному просторі. Інциденти сталися під час виконання ВПС Канади місії NEON, спрямованої на відстеження можливих порушень санкцій ООН проти КНДР.

“Останнім часом літаки ВПС Канади наростили розвідувальну діяльність і провокації щодо Китаю під приводом виконання резолюцій РБ ООН, що створює загрозу для національної безпеки Китаю і також наражає на небезпеку особовий склад обох сторін, китайська сторона рішуче виступає проти цього”, – заявив У Цянь, слова якого наводить оборонне відомство Китаю.

Поділитись