Міноборони Азербайджану заявило про нові обстріли на кордоні з Вірменією

Міноборони Азербайджану заявило про нові обстріли на кордоні з Вірменією

Баку повідомив про обстріл азербайджанської армії у напрямку Фізулінського, Ходжавендського, Агдамського та Ходжалінського районів, йдеться на сайті оборонного відомства республіки.

Наголошується, що режим припинення вогню було порушено членами незаконних вірменських озброєних формувань, де дислоковані російські миротворці.

Крім того, ЗС Вірменії обстріляли позиції азербайджанської армії у напрямку населених пунктів Йеллідже, Бармагбіне та Йухари Айрим Кельбаджарського району зі своїх позицій на держкордоні в населених пунктах Заркенд, Ашаги Шорджа, Азізлі Басаркечарського району.

У відомстві підкреслили, що Збройними силами Азербайджану було вжито адекватних заходів у відповідь. Втрат в особовому складі та техніці в азербайджанській армії немає. Наразі ситуація залишається стабільною.

Раніше Міноборони Азербайджану повідомило про чергову провокацію вірменської сторони на Ходжалінському та Ґеранбойському напрямках. У відомстві наголосили, що Баку, у свою чергу, не завдає ударів по цивільній інфраструктурі, а лише за позиціями вірменських незаконних озброєних формувань.

Слідом за Баку про чергові обстріли на вірмено-азербайджанському кордоні заявив і Єреван. Зазначається, що вогонь був пригнічений в результаті дій у відповідь вірменської сторони.

У вересні 2020 року в Карабаху відновилися бойові дії, які стали продовженням багаторічного конфлікту та призвели до жертв серед мирного населення. Сторони зробили кілька спроб укласти перемир’я, але успішною виявилася тристороння угода за участю Росії, досягнута в ніч проти 10 листопада 2020 року.

Поділитись