Міноборони Азербайджану повідомило, що армія противника відступає по всій лінії фронту

Міноборони Азербайджану повідомило, що армія противника відступає по всій лінії фронту

Збройні сили Вірменії несуть людські та бойові втрати. Армія противника відступає по всій лінії фронту.

Про це заявив начальник прес-служби міністерства оборони Азербайджану полковник Вагіф Даргяхли.

“Захоплені землі Азербайджану звільняються. В даний час на фронті, зокрема в напрямку Джебраїльського і Фізулінського районів, військову перевагу у азербайджанської армії. Армію противника від колапсу може врятувати лише негайна окупація територій Азербайджану”, – зазначив Даргяхли.

Коментуючи заяву прес-секретаря Міноборони Вірменії про те, що азербайджанська армія нібито втратила понад 200 військовослужбовців, представник Міноборони Азербайджану заявив, що це дезінформація, яка не має під собою ніяких підстав.

Збройні сили Вірменії, здійснивши масштабні провокації близько 06:00 27 вересня, піддали інтенсивному обстрілу позиції азербайджанської армії уздовж всієї лінії фронту і населені пункти, розташовані в прифронтовій зоні, з великокаліберної зброї, мінометів і артилерійських установок різного калібру.

В результаті інтенсивного обстрілу противником села Гапанли Тертерського району, сіл Чирагли і Орта Гервенд Агдамського району, сіл Алханли і Шукюрбейлі Фізулінського району та села Джоджуг Марджанли Джебраїльського району серед мирного населення є убиті і поранені. Об’єктам цивільної інфраструктури було завдано серйозної шкоди.

З метою припинення бойової активності збройних сил Вірменії та забезпечення безпеки мирного населення командування азербайджанської армії прийняло рішення почати контрнаступальну операцію військ по всьому фронту.

Президент Азербайджану, Верховний головнокомандувач Збройними силами Ільхам Алієв підписав указ про оголошення воєнного стану з 00:00 28 вересня.

Поділитись