Міністр освіти України поскаржилася на меми в шкільних підручниках

Міністр освіти України поскаржилася на меми в шкільних підручниках

Міністр освіти і науки України Ганна Новосад поскаржилася на стабільно низьку якість українських підручників. Про це повідомляє «Інтерфакс».

У приклад вона привела виявлений в підручнику з всесвітньої історії за 10 клас фотоколаж історичної фотографії з сучасним американським актором Кіану Рівзом замість оригінальної ілюстрації. Раніше автор підручника пояснив, що спочатку не помітив Рівза на запропонованому ілюстратором знімку, проте пізніше звернув увагу на мем і запропонував залишити його в підручнику.

За словами міністра, над питанням, як змінити цю ситуацію, “бився не один міністр”. “Зараз вчителі вже самі замовляють підручники, формат експертизи міняли непомірну кількість разів. Глобальну корупцію подолали – якість не з’явилася”, – зазначила міністр.

Сумного артиста, одягненого в діловий костюм, дофотошопили до відомого знімку «Обід на хмарочосі», зробленому в 1932 році. Фотографію використовували для ілюстрації глави підручника про зміну статусу США у світі після Першої світової війни.

Схвалений українським міністерством освіти підручник з всесвітньої історії випущений в 2018-му році і виданий за рахунок державного бюджету.

Поділитись