Міністр Оржель: другу платіжку за газ можуть скасувати

Міністр Оржель: другу платіжку за газ можуть скасувати

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що уряд і Нацкомісія, яка здійснює державне регулювання в енергетиці та комунальні послуги розробляють схему, згідно з якою українцям буде приходити одна платіжка за газ.

Про це повідомляє finance. “Регулятор у нас незалежний, він повинен забезпечити баланс інтересів споживачів і галузі, але зараз опрацьовується, щоб не було окремих платіжок за транспортування і за споживання газу. Щоб це була окрема величина, яку треба сплатити, але не дві платіжки, щоб не дратувати українців “, – сказав він.

У новій єдиній платіжці буде вказана вартість транспортування і споживання газу. Варто відзначити, що зараз українцям будуть приходити дві платіжки, одна з яких за транспортування, а інша – за споживання. Також Оржель розповів і про абонплаті за транспортування газу. “Щоб український споживач в будь-який час доби міг відкрити і отримати газ, який знаходиться під тиском, це коштує грошей. Є витрати, які є умовно постійними, їх весь час потрібно вкладати, навіть якщо ти не споживаєш “, – додав він.

Поділитись