Міністр оборони Швеції вважає “димовою завісою” повернення військ РФ в пункти дислокації

Міністр оборони Швеції вважає “димовою завісою” повернення військ РФ в пункти дислокації

Міністр оборони Швеції Петер Хультквіст виступив з твердженням, що повернення в пункти постійної дислокації військ, які були задіяні навчаннях на півдні РФ, є “димовою завісою”.


“Росія створює зараз істотну свободу дій, залишаючи на місці озброєння і все інше. Таким чином, сюди можна дуже швидко перекинути особовий склад. У перспективі можна підвищувати і знижувати рівень напруженості в залежності від того, що відповідає інтересам Росії, – стверджував міністр в інтерв’ю телеканалу SVT. – Я кажу про димовій завісі: при залишенні на місці обладнання та матеріальної частини створюється можливість швидкого нарощування своїх дій”.

Шведський міністр повідомив, що напередодні провів розмову з главою Міноборони України. Відповідаючи на питання про те, чи не перейняв він українське трактування подій, Хультквіст запевнив, що це не так. Разом з тим він повторив версію, згідно з якою Росія несе відповідальність за зростання напруженості на кордоні з Україною. “Саме Росія проводить ці масштабні навчання, які створюють надзвичайно напружену ситуацію, і Росія несе відповідальність за ескалацію. І я переконаний, що завершення [навчань] – це тільки для видимості зниження тону”, – стверджував глава Міноборони Швеції.

Поділитись