Міністр культури не бачить причин для перегляду мовного закону

Міністр культури не бачить причин для перегляду мовного закону

Міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський вважає, що причин для перегляду закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної” немає.

“Я вважаю, що є закон про мову, який треба виконувати. І я поки що не бачу причин, щоб анонсувати якісь зміни в цей закон”, – заявив Бородянський в ефірі “Громадського радіо”.

При цьому міністр зазначив, що постійно говорить українською мовою вже місяць. “Мені подобається. Це такий період, коли я використовую слова, які я забув, я їх раніше не використовував, мова стає більш яскравою, я більш якісно можу висловлювати свою думку”, – зазначив міністр культури.

В середині травня екс-президент Петро Порошенко підписав закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, який передбачає використання виключно української мови практично в усіх сферах життя. Однак нинішній президент України Володимир Зеленський пообіцяв провести ретельний аналіз закону про державну мову на предмет відповідності Конституції країни. Зеленський зазначив, що закон був прийнятий “без попереднього досить широкого обговорення з громадськістю”.

Фото РИА Новости.

Поділитись