Міністр Ємець назвав “трупами” людей старше 65 років і закликав не витрачатися на них

Міністр Ємець назвав “трупами” людей старше 65 років і закликав не витрачатися на них

Українських фінансистів закликали не враховувати в розрахунках «трупи».

До такої категорії глава МОЗ країни зарахував своїх співвітчизників старше 65 років. В умовах епідемії коронавірусу, на думку чиновника, на них не варто витрачати кошти.

Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець дав рекомендації не тільки бізнесу, а й державі. На що повинні йти кошти, він пояснив в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Наша медицина не тільки роз’єднана, але вона ще й бідна. <…> Українців старше – ми ж знаємо статистику скільки у нас людей старше – 65 років … <…> Я говорю, коли фінансисти починають розраховувати на тих людей, які ще у нас – я не жартую і не лякаю – живі. Я весь час кажу: підрахуйте, скільки нам треба виділити фінансів на живих людей, а не на трупів», – заявив Ємець.

Міністр додав, що Україна потребує експрес-тестів і вірусологічних лабораторій через поширення коронавірусу. Пекін надав Києву свою допомогу, але її недостатньо. Країну повинен підтримати бізнес – брати участь в закупівлі медичного обладнання та ліків.

У Києві, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях України з 20 березня діє режим НС. У країні оголосили карантин. За його недотримання порушникам загрожує кримінальна відповідальність.

Поділитись