Міністерство соціальної політики змінило форму заяви на отримання субсидії

Міністерство соціальної політики змінило форму заяви на отримання субсидії

Міністерство соцполітики оновило форму заяви для отримання житлової субсидії в грошовій формі.

Відповідний наказ від 23 жовтня 2019 року набуде чинності з дня офіційного опублікування, передає Юрліга.

У серпні 2019 року Мінсоцполітики роз’яснило, що монетизувати субсидію можна отримати в будь-якому з 38 уповноважених банків. Уряд розширив перелік банків, через які українці можуть отримувати монетизувати субсидію.

Починаючи з жовтня поточного року виплату готівки субсидій здійснюватимуть місцеві органи соціального захисту населення. Для цього Пенсійний фонд надасть виплатні реквізити (рахунки в уповноважених банках або поштові реквізити), на які пенсіонери отримують пенсію.

Тим, хто ще не на пенсії, виплата буде здійснюватися на відкриті раніше рахунки в Ощадбанку. Але якщо субсидіант хоче отримувати монетизувати допомогу на оплату комунальних послуг в іншу банківську установу – йому потрібно з відповідною заявою звернутися в управління соцзахисту. Разом із заявою потрібно надати реквізити рахунку в уповноваженому банку, в якому є бажання отримувати субсидію готівкою.

Одержувачі субсидії, у яких відсутні рахунки в уповноважених банках, до надання інформації про платіжні реквізити будуть отримувати монетизувати субсидію через Укрпошту за адресою, вказаною при зверненні за субсидією.

Тим, кому призначена безготівкова форма допомоги, а це ті домогосподарства, які мають борги за комунальні послуги, будуть отримувати субсидію виключно через Ощадбанк.

Поділитись