Міністерство юстиції планує ліквідувати 35 політичних партій в Україні

Міністерство юстиції планує ліквідувати 35 політичних партій в Україні

Міністерство юстиції України направило до Окружного адміністративного суду Києва 35 позовів, в яких вимагає анулювати реєстрацію політичних партій.

“Позивач вважає, що є правові підстави для звернення з позовом до суду про анулювання реєстраційного свідоцтва, оскільки відповідач – політична партія – не висували своїх кандидатів на виборах президента України і вибори депутатів Верховної ради протягом десяти років”, – відзначили в суді.

У переліку пропонованих до ліквідації партій “Трудова Україна”, “Організація Українських Націоналістів”, “Громадянська партія “Пора”,” Соціал-демократична партія України”,” Блок опозиційних сил” та інші. Суд приймає рішення про відкриття виробництв по даних позовах, відзначається в повідомленні.

За даними міністерства юстиції, в Україні зареєстровані 349 політичних партій, з яких 48 фактично існують тільки на папері.

Минулого тижня міністр юстиції Денис Малюська повідомляв про намір відомства ліквідувати 48 партій, які не ведуть політичної діяльності. Серед таких політсил, зокрема, сказав міністр, Партія ветеранів Афганістану, “Жінки України”, Християнсько-демократичний союз, Партія захисників Вітчизни, Партія промисловців і підприємців України, Народний рух України за єдність, Українська партія честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю , Ліберально-гуманістична партія “Товариш”, Всеукраїнська козацька партія “Русичі”, партія козаків України, “Україна понад усе!”, “партія” Дітей війни”,”Наш дім”, “Партія сильної влади” та інші.

За українськими законами, партія підлягає ліквідації, якщо її представники не висувалися на президентських і парламентських виборах протягом десяти років.

Фото uk.etcetera.media

Поділитись