Мін’юст США назвав суму збитку від штурму Капітолію

Мін’юст США назвав суму збитку від штурму Капітолію

Збиток, нанесений Капітолію в результаті штурму прихильниками екс-президента США Дональда Трампа, склав $ 1,5 млн.

Таку оцінку дало міністерство юстиції Сполучених Штатів, повідомляє в четвер, 3 червня, газета The Washington Post.

Відзначається, що оцінка збитку представлена ​​в документах судового розгляду однієї зі справ учасники заворушень в будівлі Конгресу США. Прокурори мають намір стягнути цю суму з підсудних. За $ 500 заплатять ті, кого визнають винним у скоєнні менш тяжких правопорушень, і по $ 2 тис. – ті, хто проходить по більш серйозної статті.

Як вказало видання, принцип розрахунку цієї суми не до кінця зрозумілий. Представники головного архітектора Капітолію підтвердили, що надавали Мін’юсту США свою оцінку збитку, а відомство розрахувало штраф за кожен випадок.

Федеральний закон дозволяє суддям при винесенні вироку наказувати засудженим правопорушникам відшкодовувати потерпілим матеріальні збитки та інші збитки, що підлягають виконанню протягом 20 років. Можливість вимоги реституції зазвичай залежить від злочину, встановленого законом, і від того, чи є збитки його прямим і передбачуваним результатом.

Але закон також робить виплати за шкоду предметом переговорів відповідно до угоди про визнання провини.

В результаті заворушень в будівлі були пошкоджені мають історичну цінність предмети мистецтва і меблі. Було вибито безліч вікон і дверей.

Між часом 24 лютого штатний архітектор будівлі Конгресу Бретт Блентон представив кошторис на ремонтні роботи Капітолію. Витрати складуть не менше $ 30 млн.

Поділитись