Милованов розповів про вплив вбивства іранського генерала на Україну

Милованов розповів про вплив вбивства іранського генерала на Україну

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов повідомив, що ціни на нафту виросли на 2-4% через ліквідацію Сполученими Штатами іранського генерала Касема Сулеймані.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, азіатські ринки цінних паперів відреагували падінням.

“Азіатські ринки цінних паперів відреагували падінням, а ціни на нафту виросли на 2-4%”, – написав міністр. На питання користувача, яким чином це вплине на економіку України, Милованов написав, що «в цілому поки що не зрозуміло», проте відзначив, що зростання цін на нафту негативно впливає на українську економіку.

Нагадаємо, по військовій базі поруч з міжнародним аеропортом Багдада завдали чотири ракетні удари. Як повідомлялося, операція по ліквідації Сулеймані була проведена після попередження, яке на адресу Ірану виніс міністр оборони США Марк Еспер. Він заявив, що військові будуть наносити удари по силам, які Іран підтримує в Іраку і Сирії, якщо будуть виявлені ознаки підготовки до нападів на американські бази і персонал в регіоні. Іран вже заявив, що вбивство представника вищого військового командування країни не залишиться без відповіді.

Поділитись