Мешканця Херсонщини заочно засуджено за сприяння тероризму

Мешканця Херсонщини заочно засуджено за сприяння тероризму

Стало відомо, що до восьми років ув’язнення заочно засуджено місцевого мешканця Херсонщини за сприяння терористичним організаціям «Д/ЛНР».

Як повідомляє прес-центр СБУ в Херсонській області, встановлено, що мешканець Нової Каховки проводив активну антиукраїнську пропаганду та агітацію. Для уникнення кримінальної відповідальності він у жовтні 2014 року виїхав до тимчасово окупованої території Донецької області. Зловмисник приєднався до терористів та обійняв посаду заступника командира по роботі з особовим складом одного із незаконних збройних формувань. Бойовик проводив підбір кадрів для вступу до терористичної організації «ДНР», контролював несення чергувань, зокрема на блокпостах, в казармі, слідкував за виконанням наказів керівників терористичної організації серед особового складу. Він також проводив допити захоплених у полон військовослужбовців Збройних Сил України для встановлення штатної кількості українських військових підрозділів, їх командування та дислокації на території населених пунктів Донецької області.

СБУ задокументувала, що з вересня 2016 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганщині, зловмисник брав участь та сприяв діяльності терористичній організації «ЛНР», у складі «7-ї бригади Народної міліції Луганської народної республіки»

На підставі отриманих органом досудового розслідування доказів протиправної діяльності Бердянський міськрайонний суд Запорізької області визнав обвинуваченого винним та призначив покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

Поділитись