Меркель відмовилася від “нового старту” у відносинах з Росією

Меркель відмовилася від “нового старту” у відносинах з Росією

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що країна потребує «хороших стратегічних відносинах» з Росією.

При цьому політик заявила, що є ряд принципових моментів, на які Берлін не закриватиме очі. Меркель підкреслила, що у розмов про російсько-німецьких відносинах дві сторони: з одного – є сильне бажання їх поліпшити, з іншого – німецькі політики «не повинні закривати очі на реальність». У числі спірних моментів канцлер назвала передбачуване отруєння російського блогера Олексія Навального, а також вбивство в берлінському парку Малій Тіргартен.

Останнє сталося 23 серпня 2019 року. В результаті був застрелений етнічний чеченець, громадянин Грузії Зелімхан Хангошвілі. Німецькі слідчі згодом оголосили про затримання за підозрою в скоєнні вбивства 49-річного громадянина Росії.
За їхніми даними, є докази причетності до злочину Росії і Чечні. При цьому прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков відразу після заяви німецьких силовиків заявив, що Москва не має відношення до цієї події.

Резюмуючи свій виступ, Меркель заявила, що ще однією перешкодою для поліпшення російсько-німецького взаємодії є затяжний конфлікт на сході України. При цьому політик визнала, що відносини не вимагають перезавантаження, оскільки «мають тривалість».

Поділитись