Меркель схвалила переговори з талібами

Меркель схвалила переговори з талібами

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила про необхідність почати переговори з рухом «Талібан», що встановив владу в Афганістані – заради того, щоб продовжувати евакуацію людей з афганської території.

Її слова з посиланням на німецькі ЗМІ передає українське відділення агентства «Інтерфакс».

«Що стосується “Талібану , то, звичайно, ми повинні говорити з ними, тому що саме з ними зараз доводиться мати справу», -заявила Меркель на прес-конференції.

За її словами, Німеччина хоче вивезти з країни в тому числі тих, хто співпрацював з німецькими організаціями і тепер перебуває під загрозою. Крім того, діалог з талібами дозволить ввозити в країну гуманітарну допомогу.

Слова Меркель стали відповіддю на публікацію в німецьких ЗМІ заяви представника талібів Забіхула Муджахида: він закликав до встановлення дипломатичних відносин між новою владою Афганістану і ФРН.

Раніше про можливість діалогу з «Талібаном» заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель. За його словами, Євросоюз в чотири рази збільшить гуманітарну допомогу Афганістану, якщо таліби будуть дотримуватися права людини на підвладній їм території.

Поділитись