Мер Одеси зробив різку заяву щодо демонтажу барельєфа Жукова

Мер Одеси зробив різку заяву щодо демонтажу барельєфа Жукова

Мер Одеси Геннадій Труханов назвав «плювком в обличчя одеситів» дії активістів, які демонтували барельєф радянського маршала Георгія Жукова з місцевого військкомату.

«Сьогоднішня ситуація з демонтажем барельєфа маршала Жукова – це відвертий плювок в обличчя одеситам», – заявив мер в соцмережах. Глава міста заявив, що подібні дії не можна вважати «реальним волевиявленням жителів міста».

«Вони не тільки не узгоджені з жителями, а й набирають широкого громадського резонансу. Рішення, яким пам’ятникам в Одесі бути, а яким – ні, будуть приймати виключно самі одесити», – зазначив Труханов.

Градоначальник також розкритикував Міноборони України, яка не стало заперечувати проти знищення барельєфа.

Раніше в місцевому військкоматі заявили, що замість барельєфа радянському маршалу Георгію Жукову на стіні Одеського обласного військкомату встановлять меморіальну дошку загиблим українським військовим на Донбасі.

Барельєф маршала неодноразово страждав від подібних дій. Так, 2 червня в Харкові протестувальники знесли пам’ятник Жукову неподалік від Палацу спорту. До цього невідомі розбили меморіальну дошку маршалу в Одесі.

Поділитись