Медведчук подав позов до України в Європейський суд з прав людини

Медведчук подав позов до України в Європейський суд з прав людини

Депутат Ренат Кузьмін розповів, що Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) відкрив провадження за позовом голови політради партії Віктора Медведчука до України.

Про це соратник Медведчука написав в своєму Telegram-каналі. Кузьмін опублікував документ від ЄСПЛ і заявив, що позов може бути розглянутий «найближчим часом в порядку пріоритетного виробництва».

«Схоже, Європейський суд розгляне справу Медведчука раніше українського, а рішення на його користь може стати підставою для відставки генпрокурора і початку імпічменту президента», – зазначив депутат.

Медведчук поскаржився в ЄСПЛ в червні. Він стверджує, що його кримінальна справа є політично мотивованою, а влада порушує його право на справедливий суд та особисту недоторканність.

У травні генпрокурор України Ірина Венедиктова повідомила, що Віктор Медведчук і Тарас Козак підозрюються в державній зраді і розкраданні національних ресурсів в Криму. В результаті Медведчука звинуватили в державній зраді і посяганні на порушення звичаїв війни. Його відправили під домашній арешт. Козак оголошений в розшук.

Поділитись