Мазур повернувся до Києва з Польщі, де його затримали за запитом Росії

Мазур повернувся до Києва з Польщі, де його затримали за запитом Росії

Один з лідерів організації “Українська національна асамблея – Українська народна самооборона” (УНА-УНСО) Ігор Мазур, затриманий раніше в Польщі за запитом Росії, повернувся в Україну.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ країни Антон Геращенко. “Ігор Мазур (Тополя) повернувся в Україну”, – сказано в заяві Геращенко, яку поширила прес-служба МВС в Telegram-каналі.

Мазур був затриманий польськими прикордонниками кілька днів тому на підставі запиту з Росії, де він звинувачується в зв’язках з незаконними збройними формуваннями в 1994-1995 роках, що діяли на території Чечні. Влада Польщі запевняла, що ретельно розглянуть цю справу з дотриманням норм міжнародного права.

Мазур в 2014 році керував формуванням “Правий сектор” в Київській області і був активним учасником Євромайдану. З травня 2014 року брав участь в силової операції на Донбасі. У листопаді 2016 роки після демобілізації став заступником голови УНА-УНСО, з червня 2017 року – керівник організації, що пропагує співпрацю держав Балто-Чорноморського регіону (Україна, Польща, Литва, Латвія, Естонія, Грузія).

10 листопада прес-секретар окружного суду польського міста Люблін повідомила ТАСС, що суд не буде розглядати справу про арешт Мазура, так як відповідне клопотання відкликала прокуратура. Український омбудсмен Людмила Денисова в своєму Telegram-каналі повідомила, що Мазур був переданий на поруки генерального консула України в Любліні.

Фото inshe.tv

Поділитись