Марі Йованович, яка стала фігурантом скандалу навколо Трампа, напише книгу

Марі Йованович, яка стала фігурантом скандалу навколо Трампа, напише книгу

Марі Йованович, яка раніше займала посаду посла США в Україні та стала одним з фігурантів розгляду в рамках імпічменту американського президента Дональда Трампа, напише книгу. Про це повідомило в п’ятницю агентство The Associated Press.

Видавництво Houghton Mifflin Harcourt підтвердило, що уклало з Йованович відповідну угоду. У книзі, яка поки що не має назви, буде, зокрема, розповідатиметься про роботу Йованович в Україні і її повернення в США. Вона займала пост американського посла в Україні з серпня 2016 по травень 2019 року.

За словами джерел агентства, планується, що Йованович отримає від видавництва гонорар в розмірі не менше $ 1 млн. Книга буде опублікована не раніше весни 2021 року.

Йованович в листопаді 2019 року виступила на відкритих слуханнях у Палаті представників Конгресу США в рамках процедури імпічменту Трампа. Вона стверджувала, що Трамп особисто домагався її відставки. Політичні опоненти американського лідера стверджували, що він намагався дискредитувати Йованович за сприяння свого адвоката Рудольфа Джуліані. Останній виявився в центрі уваги ЗМІ після того, як у Вашингтоні у вересні 2019 року розпочався великий скандал через твердження про надання Трампом під час телефонної розмови тиску на українського президента Володимира Зеленського з метою спонукати Київ допомогти главі вашингтонської адміністрації переобратися на другий термін в цьому році.

Висловлювалися припущення, що американський лідер за сприяння Джуліані домагався від свого українського колеги розслідування дій сина колишнього віце-президента США Джо Байдена в обмін на надання Києву фінансової і військової допомоги. Палата представників Конгресу, контрольована Демократичною партією, оголосила на підставі таких підозр про запуск процедури імпічменту щодо республіканця Трампа.

Сенат, в якому республіканці мають більшість, на початку лютого виправдав Трампа за обома статтями обвинувачення в рамках процедури імпічменту.

Поділитись