Мала приватизація уже принесла Україні 1 млрд грн

Мала приватизація уже принесла Україні 1 млрд грн

Мала приватизація через систему Prozorro, яка розпочалася в липні минулого року, принесла Україні 1 млрд грн. Про це у Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко.

Нагадаємо, продаж об’єктів великої приватизації стартує у середині року.

«1 мільярд гривень! Саме стільки за 9 місяців надійшло до бюджетів усіх рівнів з моменту старту малої приватизації. За цей час в системі Prozorro. Продажі було проведено 808 аукціонів, на яких продано 552 об’єкти державної власності», — зазначив міністр.

Він додав, що продаж об’єктів нерухомого майна приніс 826 млн грн, майнових комплексів — 103 мільйони, корпоративних прав – 101 млн, а ще транспортного обладнання на 29,5 млн, промислової техніки на 10 млг та багато іншого.

Також Саєнко назвав основні рекорди малої приватизації. Це найдорожчий успішно проданий лот – 57 млн грн за пакет акцій Тернопільського радіозаводу Оріон; найдорожчий виставлений лот – 50 млн грн за приміщення у Львові на площі Ринок загальною площею 481 кв. м; найбільше зростання ціни – 80000% за господарське приміщення загальною площею 65 кв. м у Хмельницькій області, пише agropolit.com.

Поділитись