Макрон виголосив найдовшу промову на тижні високого рівня Генасамблеї ООН

Макрон виголосив найдовшу промову на тижні високого рівня Генасамблеї ООН

Промова президента Франції Еммануеля Макрона на загальнополітичних дебатах 75-ї сесії Генасамблеї ООН, які завершилися у вівторок, тривала 48 хвилин.

Макрон торкнувся всі ключові теми міжнародного порядку: від пандемії коронавирусной інфекції до ситуації з російським блогером Олексієм Навальним. Він також висловив свою думку про стан справ в Білорусії, Ірані, КНДР, Лівії, Лівані та Європі.

Найкоротші виступу були у представників Угорщини та Монголії – вони зайняли по шість хвилин. Секретаріат ООН рекомендує учасникам форуму обмежити свою промову 15 хвилинами, проте багато оратори порушують це правило. Крім того, в цьому році через пандемію презентації проходили в онлайн-форматі і лідери країн не виходили за традицією до трибуни Генасамблеї.

Рекорд за тривалістю виступу належить лідеру Кубинської революції Фіделя Кастро, який в 1960 році говорив з трибуни Генасамблеї ООН 4 годині 29 хвилин.

Напередодні Макрон до свого виступу встиг зустрітися особисто з екс-кандидатом в президенти Білорусі Світланою Тіхановською, і вона запропонувала провести переговори про організацію нових президентських виборів в республіці на платформі ОБСЄ.

У свою чергу Макрон підтвердив, що Франція «зробить все можливе» для розв’язання політичної кризи в Білорусії, і зазначив, що санкції будуть прийняті в найближчі дні або тижні.

Поділитись