Майже три тисячі необроблених бюлетенів виявлено в одному з округів Джорджії

Майже три тисячі необроблених бюлетенів виявлено в одному з округів Джорджії

Понад 2,7 тис. виборчих бюлетенів для дострокового голосування не були враховані при підрахунку голосів на виборах президента США в окрузі Файетт штату Джорджія.

Про це повідомило у вівторок агентство Associated Press з посиланням на дані місцевої влади.

Йдеться про бюлетені для дострокового голосування, поданих жителями округу на виборчих дільницях. За словами представника виборчої комісії округу, близько 2 755 бюлетенів були просканувати при отриманні, однак співробітники ділянок з невідомої причини не врахували їх під час підрахунку голосів. За запевненням представника місцевого виборчкому, помилка носила одиничний характер і була допущена випадково.

Згідно з оцінками провідних американських ЗМІ, перемогу в окрузі Файетт здобув республіканець Дональд Трамп, який заручився підтримкою 52,5% виборців проти 46,1% у демократа Джозефа Байдена. Кандидатів поділяють голоси понад 4,4 тис. Виборців. Раніше в окрузі Флойд в Джорджії також були виявлені близько 2,6 тис. Необроблених бюлетенів.

У перші дні після виборів в Джорджії (16 голосів вибірників) лідирував Трамп, проте у міру підрахунку бюлетенів його відрив від Байдена поступово скорочувався, 6 листопада демократ вирвався вперед. За даними NBC, зараз Байден випереджає Трампа на 0,3% голосів. Настільки малий розрив вимагав перерахунку голосів. Крайній термін офіційного підведення підсумків голосування в Джорджії закінчиться 20 листопада.

Загальні вибори в США пройшли 3 листопада. Згідно з прогнозами провідних американських ЗМІ, демократ Джозеф Байден заручився підтримкою понад 270 голосів вибірників, голоси яких необхідні для перемоги над Трампом в боротьбі за пост глави держави. Байден оголосив про свій тріумф. Трамп не визнав поразку і повідомив про намір звертатися в суди з приводу підрахунку голосів, оскільки, на його погляд, на виборах мали місце численні порушення з боку демократів.

Поділитись