Майже півмільйона українців скористались правом на безкоштовну приватизацію землі

Майже півмільйона українців скористались правом на безкоштовну приватизацію землі

Правом на безкоштовну приватизацію землі сільськогосподарського призначення з 2013 по 2020 рік скористалися 445,5 тис. громадян України.

Про це розповів голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко, пише Укрінформ.

«З 2013 по 2020 рік затверджено проекти землеустрою і надано в відповідну власність громадян 700 тис. га. Якщо говорити про кількість українців, які отримали землю в рамках безкоштовної приватизації, то практично кожен сотий українець скористався своїм правом: з 2013 по 2020 рік за рішенням територіальних органів Держгеокадастру земельні ділянки отримали 445 486 громадян України», – розповів Лещенко.

Як він зазначив, що наразі в Держгеокадастрі відбувається створення єдиної бази з регіональних управлінь та кадастрів з переліком всіх громадян України, які з 2013 року отримали в режимі безкоштовної приватизації земельних ділянок до 2 га.

«Фактично мова йде про створення єдиного реєстру первинного набувача в системі Держгеокадастру України», – підкреслив керівник відомства.

За його словами, динаміка свідчить, що майже щороку збільшувалися обсяги безкоштовної приватизації. Більшість виділених земельних ділянок (570 тис. га) були надані українцям для ведення особистого земельного господарства.

«Свої два гектари протягом останніх 7 років отримали 332 тис. громадян для ведення особистого селянського господарства», – зазначив Лещенко.

Поділитись