Мадуро заявив, що готовий провести референдум про свою відставку

Мадуро заявив, що готовий провести референдум про свою відставку

Президент Венесуели Ніколас Мадуро повідомив, що готовий у 2022 році провести референдум про дострокове припинення своїх повноважень, якщо прихильники цієї ідеї зберуть достатню кількість підписів.

Його виступ транслювався по державному телебаченню.

“10 січня 2022 року можна буде розпочати збір підписів за проведення референдуму про припинення повноважень президента [Венесуели Ніколаса] Мадуро. Бажаючі зможуть вийти на вулиці для збору підписів”, – сказав Мадуро. Він вступив на посаду 10 січня 2019 року. Термін його повноважень закінчується 10 січня 2025 року.

Венесуельський лідер нагадав, що в поточному році пройдуть вибори в Національну асамблею (однопалатний парламент, контрольований опозицією), а в 2021 році – муніципальні вибори. “У Венесуелі незалежний народ через голосування вирішує, кого ставити [на державні пости], а кого прибирати”, – підкреслив Мадуро.

Згідно з венесуельською конституцією, після закінчення половини терміну, на який був обраний державний діяч, може бути проведено референдум про дострокове припинення його повноважень.

Поділитись