Мадуро призупинив діалог з опозицією

Мадуро призупинив діалог з опозицією

Влада Венесуели не повернуться за стіл переговорів з опозицією до тих пір, поки її лідер Хуан Гуайдо не змінить своєї позиції по регіону Ессекібо, заявив президент країни Ніколас Мадуро, чий виступ транслювався в Twitter.


Опозиція і влада Венесуели провели кілька раундів переговорів на Барбадосі за посередництва Норвегії. Раніше Мадуро прийняв рішення, що представники уряду не поїдуть в Барбадос на черговий раунд переговорів з опозицією 8-9 серпня. В кінці серпня президент Венесуели заявив, що влада країни відновили контакти з Норвегією для проведення діалогу з опозицією, і скоро можна очікувати на добрі новини.

“Я доручив (міністру комунікацій) Хорхе Родрігесу як главі групи по переговорах звернутися до опозиції з пропозицією, щоб вона ясно висловилася за темою Ессекібо і швидко. Ми вийшли з-за столу переговорів через бойкот і заходів економічної блокади і переслідування, з- через протест. І тепер я приєднуюся до протесту проти спроб Гуайдо здати Ессекібо. до тих пір, поки Гуайдо не змінить свій намір передати Ессекібо, ми не сядемо за стіл переговорів … або вони виправлять (свою позицію), або нас ніколи не побачать в обличчя”, – заявив Мадуро.

У п’ятницю генпрокуратура Венесуели почала розслідування відносно лідера опозиції Хуана Гуайдо, який оголосив себе президентом, за спробу продати регіон Ессекібо.

Нагадаэмо, у Венесуелі 21 січня почалися масові протести проти Мадуро незабаром після приведення його до присяги. Глава Національної асамблеї Хуан Гуайдо проголосив себе тимчасовим главою держави. Ряд країн Заходу на чолі з США заявили про його визнання Гуайдо. Росія, Китай, Туреччина і низка інших країн підтримали Мадуро як легітимного президента.

Фото РИА Новости.

Поділитись