Маас пригрозив Росії через вбивство Хангошвілі

Маас пригрозив Росії через вбивство Хангошвілі

Генеральний прокурор в Берліні звинуватив російський уряд у причетності до вбивства в серпні 2019 року.

У зв’язку з цим міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас пригрозив Росії подальшими заходами, повідомляє Die Tageszeitung. У той же день російського посла викликали в МЗС Німеччини.

«Федеральний уряд певного залишає за собою право вжити подальших заходів», – заявив він у четвер, 18 червня, у Відні.

Нагадаємо, німецькі прокурори звинуватили Росію в замовному вбивстві колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі в Центральному берлінському парку.

«У невідомий термін до 18 липня 2019 року обвинувачений одержав наказ від органів центрального уряду Російської Федерації ліквідувати громадянина Грузії чеченського походження Торніке К.», – йдеться в заяві федеральної прокуратури, в якому вбивця названий Вадимом К., псевдонім Вадим С.

Жертва, колишній чеченський командир, був двічі поранений в голову з близької відстані в парку Кляйнер Тіргартен, який знаходиться в декількох хвилинах ходьби від німецького парламенту і канцелярії.

Підозрюваний під’їхав до чоловіка ззаду на велосипеді, вистріливши з пістолета з глушником. Після того, як жертва впала на землю, обвинувачений зробив ще два постріли в голову, які і привели до смерті.

Поділитись