Маас не бачить причин для зняття санкцій з Росії

Маас не бачить причин для зняття санкцій з Росії

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас вважає, що в даний час немає умов для зняття європейських санкцій з Росії.

Слова Мааса наводить зовнішньополітичне відомство ФРН на своїй сторінці в Twitter.

“На даний момент немає причин змінювати режим санкцій ЄС”, – наводяться в повідомленні слова Мааса. На думку міністра, “ключем до поліпшення відносин ЄС і Росії” міг би стати російський внесок у врегулювання конфлікту в Україні, оскільки “люди на сході України вже занадто давно чекають миру”.

Раніше аналогічну точку зору в інтерв’ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung висловлював верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

У 2014 році Євросоюз ввів санкції відносно Росії у зв’язку з подіями в Україні і анексією Криму Росією. Обмежувальні заходи неодноразово розширювалися і продовжувалися. Були припинені переговори про безвізовий режим і про нову базову угоду про співпрацю, введена заборона на в’їзд до країн ЄС для посадових осіб з РФ і заморожені їхні активи, введені обмежувальні заходи торгового, фінансового та військового характеру. У відповідь Росія ввела заборону на імпорт з країн Євросоюзу низки продовольчих товарів.

Поділитись