Львівські митники організували корупційну схему на 90 млн. ВІДЕО

Львівські митники організували корупційну схему на 90 млн. ВІДЕО

На Львівщині працівники Служби безпеки України викрили та блокували діяльність групи посадовців митниці, які організували корупційну схему ввезення автомобілів у нашу країну.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у п’ятницю, 4 вересня

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що організували оборудку декілька службовців митного поста «Городок» Галицької митниці спільно з представниками митно-брокерських структур. 

Співробітники СБ України документували протиправну діяльність митників протягом кількох місяців. Було зафіксовано факт отримання зловмисниками хабара у розмірі 410 тисяч гривень. За цю суму працівники митниці умисно фальсифікували оформлення імпортованої продукції. Вони відобразили у документації ввезення в Україну партії вантажних автомобілів під виглядом агрегатних частин. За попередніми даними, протиправна діяльність митників завдала збитків державі на майже 94 млн гривень.

Під час проведення 19 обшуків у службових приміщеннях та за місцями проживання організатора та фігурантів провадження правоохоронці виявили документацію, яка доводить здійснення оборудки, великі суми коштів у валюті, підрахунок яких триває.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 27 (співучасть у злочині), ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків) Кримінального кодексу України, митнику – організатору групи – повідомлено про підозру, готується оголосити підозри у вчиненні злочину іншим встановленим фігурантам справи.

Тривають слідчі дії. Додатково встановлюється причетність ще інших посадовців митного поста та представників митно-брокерських структур до корупційної діяльності.

Поділитись