Лукашенко звинуватив Колесникову в бажанні втекти в Україну до сестри

Лукашенко звинуватив Колесникову в бажанні втекти в Україну до сестри

Президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив члена Координаційної ради (КС) опозиції Марію Колесникову в бажанні втекти до сестри в Україну.

Про це повідомила в своєму Telegram-каналі журналістка Ольга Скабєєва. Білоруський лідер не уточнив, звідки він має інформацію, однак підкреслив, що як колишній прикордонник вважає, що Колесникову затримали правильно.

Колесникова була викрадена 7 вересня в центрі Мінська, невідомі посадили її в фургон з написом «Зв’язок» і відвезли.

Вранці 8 вересня Державний прикордонний комітет Білорусі повідомив, що Колесникова разом з членами КС Антоном Роднєнкова і Іваном Кравцовим перетнули кордон з Україною і покинули країну. Колесникова, за офіційною версією, також намагалася незаконно покинути територію країни, але була виштовхнута соратниками з автомобіля і затримана.

Журналісти державних ЗМІ назвали перетин кордону «проривом» і «спробою втечі». Опозиціонери не стали зупинятися при вигляді додаткового прикордонного наряду. В даний час проводиться розслідування. Українська сторона вже заявила, що опозиціонерів з Білорусі видворили насильно, однак Колесниковій вдалося стати проти цього, порвавши власний паспорт.

Поділитись