Лукашенко завив, що не збирається проводити вибори

Лукашенко завив, що не збирається проводити вибори

Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що не збирається проводити президентські вибори в 2019 році.

Про це повідомляє «Інтерфакс». За його словами, парламентські і президентські вибори пройдуть «по закону і в рамках Конституції» і уточнив, що в 2019 році пройде парламентська кампанія, а в 2020 році – президентська. Він спростував «прогнози деяких знавців» про те, що «Лукашенко в нинішньому році, оскільки тихо і спокійно, швиденько проведе президентські вибори, щоб знову схопити крісло і сісти в нього надовго».

У червні президент Білорусії закликав забезпечити гідне проведення передвиборних кампаній на місцях, «щоб комар носа не підточив».

У квітні Лукашенко озвучив терміни проведення президентських і парламентських виборів в країні. Вибори глави держави відбудуться в 2020 році, а парламентські – в 2019-му. Дати для голосування будуть оголошені пізніше. Уже тоді він заявив, що не планує «влаштовувати політичні ігри», і обидві кампанії пройдуть в строгій відповідності з законом і конституцією країни.

Нагадаємо, Лукашенко очолює Білорусь з 1994 року. C тих пір він переобирався чотири рази. На виборах 2015 року його кандидатуру підтримали 83,49 відсотка виборців при явці 87,2 відсотка. П’ятий президентський термін Лукашенко підійде до кінця в 2020 році. Про плани знову брати участь в президентських перегонах глава держави поки не заявляв.

Фото Ройтерс.

Поділитись