Лукашенко закликав до загальної мобілізації

Лукашенко закликав до загальної мобілізації

Олександр Лукашенко продовжує експлуатацію військової теми. Для її відображення він планує залучити територіальні війська.

В умовах, коли немає зовнішніх загроз, експерти пояснюють такі плани або прагненням розпалити внутрішній громадянський конфлікт, або бажанням попіаритися.

«Нам самим на місцях, главам райвиконкомів і облвиконкомів слід навчитися воювати», – сказав Олександр Лукашенко напередодні, 16 червня під час наради з питань територіальної оборони.

Він пояснив, що одне із завдань поточної зустрічі – «дати сигнал на місця», щоб «в усіх місцях були готові мобілізуватися в той термін, який назве глава держави.

«Щоб усім було чути звідси, з цього кабінету, сигнал до того, що все повинні бути готові», – цитує розпорядження Лукашенка ЗМІ.

При цьому місцева влада зобов’язана «знати свої об’єкти», які їм доведеться охороняти, а також розташування всіх підлягають мобілізації, «щоб не півроку ми їх відмобілізовувати, а, якщо потрібно, підняли по тривозі і протягом 24-х годин вони прибули до вас», і навіть знати їх в обличчя.

Він упевнений, що прийняте двадцятьма роками раніше рішення про створення територіальної оборони «підтвердило свою необхідність».

«За пройдений рік ми на собі змогли відчути, як руйнівний інформаційний вплив, економічне, політичне тиск, які надходили з Заходу, впливали на світогляд наших громадян і штовхали деяких з них по суті на зраду своєї батьківщини. Завжди слід давати таку відсіч таким діячам, щоб вороги запам’ятали його на довгі роки. І допомогти в цьому зможе тільки всенародна оборона, якщо ми все відправимося на захист своєї землі », – впевнений Олександр Лукашенко.

Поділитись