Лукашенко висунув вимоги до Росії

Лукашенко висунув вимоги до Росії

Президент Білорусі Олександр Лукашенко порівняв, за якими цінами російський газ відпускається в Білорусь і країни Європи.

За словами глави держави, європейські країни отримують енергоресурси майже в два рази дешевше, повідомляє агентство економічної інформації «Прайм».

Лукашенко підкреслив, що згідно з переданої йому інформації відпускна вартість російського газу для Європи становить 65-68 доларів за тисячу кубометрів. У той час як Білорусь платить 127 доларів.

«Я вже не кажу про рік 75-річчя Перемоги, що Німеччині продають природний газ до 70 доларів, як у мене інформація, там по-різному було, але ніяк не 127 доларів, як для Білорусі», – підкреслив президент.

Автор статті підкреслює, що на зустрічі з прем’єр-міністром республіки Сергієм Румасом Лукашенко обговорив майбутні переговори з Газпромом на тему зниження ціни на газ. При цьому упор в бесіді білоруські експерти планують зробити на прибутковість російської компанії від поставок сировини в Білорусію. Румас також підкреслив, що мова не йде про «вибивання знижки». За його словами, білоруси прагнуть до встановлення справедливої ​​ціни.

Поділитись