Лукашенко відмовився займати місце поруч з російським колегою під час параду

Лукашенко відмовився займати місце поруч з російським колегою під час параду

Напружені відносини між РФ і Білорусією відбилися на поведінці лідерів держав під час Параду Перемоги в Москві, стверджують журналісти.

Українські видання обговорюють відеоролики, викладені в інтернеті, де після покладання квітів до Вічного вогню Олександр Лукашенко навмисно пропустив місце поруч з Володимиром Путіним, яке йому залишили, і став поряд з главою Казахстану Касимом-Жомарти Токаєвим.

При цьому видно, як російський президент з подивом обертається в бік колеги, тобто вчинок білоруського лідера непоміченим не залишився.

Крім того, ЗМІ розтиражували запис, де Володимир Путін тисне руки ветеранам та пропускає молодшого сина Лукашенка Миколи, який, по всій видимості, теж хотів з ним привітатися за руку.

Варто зазначити, що російський президент міг вітати ветеранів, і той факт, що він пропустив сина білоруського лідера, особливого подиву не викликає.

Проте, як повідомляє “БелТА”, глава Білорусі заявив, що планує найближчим часом провести зустріч із Володимиром Путіним. І одним з обговорюваних питань стануть резонансні вибори президента в республіці. Лукашенко сказав, що йде втручання в процес з-за кордону, і при цьому застосовуються “найсучасніші фальшиві технології”.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко став одним з лідерів, яких запросили в Росію на Парад Перемоги. Під час урочистостей глава Білорусі не зміг стримати емоцій і заплакав.

Поділитись