Лукашенко відмовив Росії в інтеграції

Лукашенко відмовив Росії в інтеграції

Під час інспекції на білоруських підприємствах президент Олександр Лукашенко заговорив про проблеми інтеграції з Росією, запевнивши, що його країна ніколи не стане частиною Російської Федерації.

При цьому, як передає його слова білоруське телебачення, він зазначив, що білоруси повинні жити «в обнімку з російською людиною».

Принципова розмова про роботу місцевих заводів, нафтовий діалог з Росією і майбутнє цілих галузей – все це частина робочої поїздки президента в Шкловський район Могильовської області. Там Олександр Лукашенко змінив маршрут і поїхав на підприємства, робота яких його особисто цікавила. Готувалися всі, але, відвідуючи завод газетного паперу, білоруський лідер гранично жорстко поставив завдання чиновникам і міністрам на розвиток регіону і нових ліній в цехах паперового гіганта, який поки так і не прокинувся.

Підприємство в минулому році виробило продукції на 17 відсотків більше року попереднього. Однак ситуація як і раніше не з легких. Основні торгові партнери на зовнішніх ринках – Узбекистан, Іран, Україна і Туреччина.

Під час візиту президент звернув увагу на проблемні питання, а їх чимало. Так, інвестиційний проект зі створення паперу – основи для декоративних матеріалів так і не вийшов на контрактні параметри виробництва, а це втрата чистого прибутку.

Керівництво заводу обіцяло Олександру Лукашенку вирішити всі проблеми з обладнанням і чеським інвестором до кінця року. По термінах президент запитає особисто з директора і міністрів. Такі підприємства, як зазначено, приклад того, що роботу необхідно перебудовувати взагалі в галузі.

Поділитись