Лукашенко відбув з Білорусі з візитом до Росії

Лукашенко відбув з Білорусі з візитом до Росії

Президент Білорусії Олександр Лукашенко попрямував з візитом в РФ, відео вильоту президентського літака опублікував telegram-канал “Пул Першого”.


Візит до Росії стане першою зарубіжною поїздкою білоруського лідера після минулих 9 серпня президентських виборів, проти результатів яких білоруська опозиція вже місяць виходить з протестами на вулиці білоруських міст.
У свою чергу Sputnik Білорусь з посиланням на прес-службу президента уточнює, що в рамках робочого візиту в понеділок “в Сочі відбудеться зустріч глави білоруської держави з президентом Росії Володимиром Путіним, переговори пройдуть в форматі “один на один”.

“Лідери країн обговорять стан і перспективи розвитку двостороннього співробітництва в різних сферах, тематику союзних відносин, розглянуть міжнародну проблематику і ситуацію в регіоні, питання спільного реагування на виклики, що виникають”, – йдеться в повідомленні.

Масові протестні акції опозиції почалися по всій Білорусії 9 серпня, після виборів президента, на яких переміг чинний білоруський лідер Олександр Лукашенко – за даними ЦВК, він набрав 80,1% голосів. У перші дні акції придушувалися силовиками, відносно протестувальників, не згодних з результатами, застосовували сльозогінний газ, водомети, світлошумові гранати, гумові кулі. За офіційними даними, за перші дні понад 6,7 тисячі осіб було затримано. Як повідомляло МВС республіки, в ході заворушень постраждали сотні людей, серед них понад 130 співробітників правоохоронних органів. Влада офіційно підтвердили загибель трьох учасників протесту.

Поділитись