Лукашенко видасть затриманих військових найманців Росії і Україні

Лукашенко видасть затриманих військових найманців Росії і Україні

Журналіст Дмитро Гордон, який взяв інтерв’ю у президента Білорусі Олександра Лукашенка, заявив, що його співрозмовник дозволить екстрадувати затриманих росіян на Україну.

Журналіст висловив надію, що ті з затриманих, що причетні до конфлікту на Донбасі, в результаті виявляться в Києві.

«[Лукашенко пообіцяв] зелене світло прокуратурі та іншим правоохоронним органам Білорусі, які відповідно до білоруського законодавства зроблять все необхідне для передачі злочинців як до Росії, так і в Україні», – цитує Гордона «Радіо Свобода».

На переконання українського журналіста, серед росіян, затриманих в Білорусі, є люди, які причетні «до злочинів проти України», і вони повинні в підсумку виявитися в руках силовиків в Києві.

У Білорусі 29 липня були затримані російські бійці ПВК, їх звинуватили в спробі організації заворушень в країні. Лукашенко зробив на адресу Росії кілька різких заяв. Пізніше він провів переговори з президентом України про видачу затриманих Києву через злочини в Донбасі.

Перший президент Білорусі Станіслав Шушкевич розповів ЗМІ, що Лукашенко використовує ситуацію із затриманими бійцями, щоб зберегти владу і підвищити лояльність серед білорусів.

«Лукашенко в принципі не може виграти вибори, у нього дуже низький рейтинг. Тому він змушений викаблучуватися так, щоб сили, які його не підтримують, почули, що він загрожує Росії і пішли за нього голосувати», – вважає Шушкевич.

Поділитись