Лукашенко повідомив про замах в день його інавгурації

Лукашенко повідомив про замах в день його інавгурації

Лукашенко заявив, що в день його інавгурації готувалася провокація з замахом на депутатів.

“[До] мене напередодні приходить голова комітету, на стіл документи: хочуть влаштувати провокацію з депутатами”, – розповів президент в п’ятницю на зустрічі зі студентською молоддю, повідомляє агентство БелТА.

Президент Білорусі заявив, що за більш ніж чверть століття його президентства влада не допустила системних помилок.

“Так, я не святий. Неможливо опрацювати президентом більше чверті століття і десь не оступитися, не зробити помилки. Але системних помилок ми з вами не допустили”, – сказав президент на зустрічі зі студентами.

Лукашенко додав, що білоруси побудують першу суверенну, незалежну державу на уламках величезної імперії. “Ми закривавлений шматок цієї імперії взяли в руки, відродили і на його основі створили державу. І мені пощастило бути першим президентом нашої суверенної держави”, – сказав він, додавши, що саме тому готовий захищати держава. “На коні, на танку, на бронетранспортері, з кулеметом, а

Лукашенко очолює Білорусь з 1994 року. Минулі президентські вибори стали шостими в його кар’єрі. За даними ЦВК, він переміг, набравши 80,10% голосів. Його основний суперник – Світлана Тіхановська не визнала результати голосування. На цьому тлі в країні почалися масові акції протесту незгодних з підсумками виборів, які тривають досі.

Поділитись