Лукашенко поскаржився Путіну на російських журналістів

Лукашенко поскаржився Путіну на російських журналістів

Президент Білорусі Олександр Лукашенко обговорив з російським колегою Володимиром Путіним публікації в російських ЗМІ і Telegram-каналах. На думку політика, журналісти роблять «інформаційні вкидання», які насторожують людей.


Глава держави зазначив, що Білорусь «пронизана» інформаційними потоками, багато з яких «деструктивні». При цьому країна не перебуває в складі потужного об’єднання, такого як Європейський союз, передає БЕЛТА.

“І не треба нас, припустимо, порівнювати з державами, такими, як Швейцарія, Австрія і так далі. Абсолютно не можна, тому що ці держави існують в складі потужного, величезного Європейського союзу”, – підкреслив він.

Лукашенко розповів, що попросив свого прес-секретаря підготувати добірку публікацій в Telegram-каналах, за якими стоять «конкретні люди, які при владі».

“Він [Путін] говорить: ти знаєш, країна велика … Ось і в останній раз з Медведєвим, Путіним втрьох ми зустрічалися, торкнулися ці теми. Каже: це не ми. Кажу: як це «не ми», якщо за цим каналом стоїть ось такий і такий чоловік? І називаю прізвища відомі, які люто ненавидять або ж за гроші щось починають в нашу адресу спотворювати”, – уклав він.

Білоруський лідер не користується мобільним телефоном та іншими гаджетами. За словами Лукашенка, це продиктовано міркуваннями безпеки, а також турботою про здоров’я.

Поділитись