Лукашенко: Білоруси ніколи і ні перед ким не ставали на коліна

Лукашенко: Білоруси ніколи і ні перед ким не ставали на коліна

Білоруський лідер зазначив, що громадяни живуть в розвиненій країні, побудованій після розвалу Радянського Союзу.

Жителі Білорусії ніколи ні перед ким не схилялися, незважаючи на пройдені нещастя і біди. Таку думку озвучив президент країни Олександр Лукашенко в ході виступу на святі “Олександрія збирає друзів”, повідомляє БелТА.

Глава республіки відзначив, що громадяни прекрасно знають ціну своїм діям і отримали законне право на життя в Білорусії з самостійним визначенням вибору свого майбутнього в рідній країні, створеної “практично з нуля, на уламках великої імперії”, маючи на увазі Радянський Союз.

Білоруський лідер зазначив, що шлях розвитку держави був нелегким, і країні доведеться ще багато роботи. Ключовим фактором у таких умовах залишається внутрішню єдність перед будь-якими випробуваннями і труднощами. Справжня любов до своєї Батьківщини, додав він, будується навколо творення, що цілком актуально в сучасних реаліях: провідні держави прагнуть підстроїти світ під себе і “нав’язати слабким” свої підвалини. В таких умовах необхідно дотримуватися єдиного вірного шляху для майбутнього своїх співвітчизників.

Раніше білоруський лідер прокоментував заяву головного редактора “Ехо Москви” Олексія Венедиктова про те, що нібито між ним і президентом РФ Володимиром Путіним відбувся діалог про можливе об’єднання Росії і Білорусі. Глава республіки відзначив, що такого роду інформація не відповідає дійсності, так як державна незалежність безцінна.

Після закінчення коронавірусної пандемії рейтинг глави білоруської держави виріс, незважаючи на прогнозоване експертами падіння популярності. За словами головного редактора “СБ. Білорусь сьогодні” Дмитра Жука, причина полягає в грамотних діях Лукашенка під час епідемії.

Поділитись