Лукашенко анонсував заходи, що стосуються соціальних мереж

Лукашенко анонсував заходи, що стосуються соціальних мереж

Президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що в найближчі місяці будуть вжиті заходи, що стосуються соцмереж і месенджерів, для захисту інтересів держави і народу.


“Олександр Лукашенко заявив, що в найближчі місяці в цій сфері в Білорусі будуть прийняті додаткові заходи для захисту інтересів держави і народу”, – передає агентство Белта із зустрічі президента Білорусії зі студентами в п’ятницю в Мінську.

Агентство наводить слова Лукашенка, що завдяки соціальним мережам і месенджерам можна “породити планетарну революцію” і з часом світ прийде до цензури в соціальних мережах. “Ви бачите, що сьогодні у всіх країнах відбуваються подібні події, які управляються через ці мережі і не з місця. Як у нас було: все управлялося з території Польщі і Литви. Тому так, ми на порозі прийняття цих рішень. Але виходити вони повинні від сильних світу цього”, – сказав президент.

Відповідаючи на запитання студентів, глава держави висловив переконання, що з часом країни почнуть вводити цензуру в соціальних мережах, але підкреслив, що Білорусь не може бути організатором цього процесу. “Напевно, той, хто породив цього змія і випустив з пляшки, і повинен цей процес починати. Ми взагалі це зробити не зможемо. Якщо ми закриємо один напрямок, у нас вилізе в іншому”, – сказав Лукашенко.

Білоруський лідер додав, що необхідний жорсткий заборона на втручання в особисте життя і руйнування суспільно-політичного ладу держави.

Після виборів президента в серпні 2020 року в країні почалися масові протестні акції опозиції, які, в тому числі, придушувалися силовиками із застосуванням спецзасобів і спецтехніки. Акції протесту тривають досі. Учасники протестів в Білорусі координують свої дії, у тому числі, за допомогою Telegram. Правоохоронці заявляють про зменшення числа учасників протестів і про переміщення акцій з центральних вулиць у двори житлових будинків.

Поділитись