Люди Трампа намагалися перешкодити його розмові із Зеленським

Люди Трампа намагалися перешкодити його розмові із Зеленським

Президент США Дональд Трамп провів розмову з українським президентом Володимиром Зеленським всупереч позиції ряду високопоставлених співробітників своєї адміністрації.

Ті побоювалися, що він тиснутиме на українського лідера в своїх інтересах, повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела в адміністрації президента.

Повідомляється, що функціонери, відповідальні за національну безпеку, намагалися не дати відбутися розмови, проте в результаті декількох нарад з цього приводу їх думка не була врахована. Проти розмови виступали і найближчі прихильники президента, в тому числі його особистий адвокат Руді Джуліані.

25 вересня палата представників США почала процедуру імпічменту президента – причиною послужила телефонну розмова з українським лідером.

24 вересня Трамп заявив, що погодив з Україною публікацію стенограми розмови, про який йде мова: за його словами, тепер все побачать, що це був «доброзичливий і абсолютно природний дзвінок».

20 вересня повідомлялося, що розвідка США занепокоїлася і звернулася до законодавців через розмови президента з лідером України. Передбачається, що Трамп намагався тиснути на Зеленського, шантажуючи його військовою допомогою в обмін на відомості про співпрацю з Києвом Джо Байдена, колишнього віце-президента США і кандидата в президенти.

Колаж Gazeta.ru

Поділитись