Лівія дозволила Єгипту ввести війська в країну

Лівія дозволила Єгипту ввести війська в країну

Непідконтрольна Уряду національної згоди Лівії влада сходу цієї країни легітимізували можливе втручання Єгипту в конфлікт.

Напередодні палата представників Лівії офіційно дозволила єгипетським збройним силам увійти на територію колишньої Джамахірії, прийнявши відповідну заяву. Таким чином, заяви, що пролунали в кінці червня від президента Єгипту Абделя Фаттаха ас-Сісі про те, що Каїр готовий допомогти лівійським племенам в боротьбі проти іноземного втручання, отримали формальну підтримку з боку контрольованого Лівійської національної армією сходу розколотої в результаті громадянської війни країни.

“Ми закликаємо до узгоджених зусиль між двома братніми народами – Лівією і Єгиптом – з тим, щоб завдати поразки окупанта і зберегти нашу загальну безпеку і стабільність в нашій країні і регіоні”, – йдеться в поширеній у вівторок заяві парламенту Лівії. – “Єгипетські збройні сили мають право втрутитися, щоб захистити лівійську і єгипетську національну безпеку, якщо вони побачать неминучу загрозу безпеці наших двох країн”.

Нагадаємо, що Єгипет на минулому тижні провів на прикордонній з східної Лівією території масштабні військові навчання під кодовою назвою “Рішучість 2020”. Стратегічним завданням Каїра є недопущення посилення впливу Туреччини в регіоні.

Поділитись