Лівійські племена попросили Росію втрутитися у військовий конфлікт в країні

Лівійські племена попросили Росію втрутитися у військовий конфлікт в країні

Лівійські племена виступають за те, щоб Росія грала ще більш значиму роль у вирішенні конфлікту в Лівії, заявив віце-голова верховної ради шейхів і старійшин племен Лівії, який підтримує Лівійську національну армію (ЛНА), ас-Сенусі аль-Халік.


Росія грає одну із значущих ролей в справі врегулювання лівійської кризи, виступаючи посередником і намагаючись підтримувати відносини з усіма сторонами конфлікту.

“Ми сподіваємося, що у Росії буде більш значуща і суттєва роль”, – сказав ас-Сенусі аль-Халік.

За словами одного з лідерів лівійських племен, “позиція РФ по Лівії сильна і відповідає інтересам лівійського народу”.

“Росіяни, якщо вони твої союзники, то це сильні союзники. Також у росіян великий досвід. Більшість зброї в Лівії – це зброя, вироблене в Росії (велика кількість озброєнь легально поставлялося до Лівії ще з часів СРСР, воно досі використовується). Ми отримуємо користь з того, що Лівія має сильного союзника”, – заявив віце-голова верховної ради шейхів і старійшин племен Лівії.

Лівійські племена – одна з трьох основних політичних сил в країні, поряд із західним урядом в Тріполі і східним в Тобруці / Бенгазі, яке підтримує маршал Халіфа Хафтар.

У Лівії триває протистояння між Урядом національної згоди Файєз Сарраджа, яке контролює Тріполі і території на заході країни і підтримується Туреччиною, і Лівійської національної армією під командуванням Хафтара, політичну підтримку якому надає Єгипет.

Поділитись