Литовські перевізники втрачають € 280 тисяч на добу на білоруській митниці

Литовські перевізники втрачають € 280 тисяч на добу на білоруській митниці

Національна асоціація перевізників Литви скаржиться на черги на білоруській митниці, де кілька діб стоять сотні вантажівок, передають литовські ЗМІ.

“На внутрішній митниці в Мінську коштують близько 200 вантажівок. Деякі з три доби. І це тільки в Мінську, інші стоять на інших митницях”, – цитують ЗМІ президента литовської асоціації автоперевізників Ромаса Аустінскаса.

Як раніше пояснили білоруські логісти Sputnik, безліч вантажів з прибалтійських країн їде через Білорусь транзитом до Росії. Доставити їх можна і безпосередньо через Латвію, проте місцеві переходи не обладнані для великої кількості машин і там вже скупчилися великі черги.

Ще 10 вересня литовська асоціація перевізників заговорила про те, що Білорусь нібито має намір не пропускати через свою територію вантажі з балтійських країн. Однак в Міністерстві республіки дану інформацію спростували.

Потім вже президент Олександр Лукашенко заявив, що країна “змушена закрити державний кордон із заходом”. Але ніяких офіційних документів з цього приводу не публікувалося, а контрольно-пропускні пункти продовжили роботу.

Поділитись